لاوروف: ناتو به دنبال نفوذ نظامی در آسیا – اقیانوسیه است
لاوروف سخنان خود را اینگونه خلاصه کرد: شرکای ما، موقعیت روسیه و موقعیت چین را که طرفدار حفظ نقش محوری آسه آن هستند، به میزان زیادی ارزیابی می کنند.
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه سطح توجهات را به تمایل به نظامی کردن این منطقه با تطبیق تلاش های متحدان محلی آمریکا، استرالیا، نیوزیلند و ژاپن با گسترش حضور ناتو معطوف کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، وی پس از شرکت در اجلاس شرق آسیا به خبرنگاران گفت: ناتو دیگر نمی گوید که یک ائتلاف صرفا دفاعی است. زمانی که اتحاد جماهیر و پیمان ورشو وجود خارجی داشتند، ناتو یک ائتلاف دفاعی بود. آنها مسیر دفاعی شان را از آن زمان که دیگر پیمان ورشو یا اتحاد جماهیر وجود ندارند، تغییر داده اند.
بیست و پنجمین نشست آسه آن به علاوه سه – چین، ژاپن و کره جنوبی – روز شنبه در پنوم پن پایتخت کامبوج آغاز شد. رهبران کشورهای عضو آسه آن و همچنین لی کچیانگ نخستوزیر چین و یون سوک یول رئیسجمهوری کره جنوبی در این نشست حضور دارند. فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن نیز قرار است دیرتر وارد کامبوج شود.
دیپلمات ارشد روسیه بر موضع اکثر کشورهای آسه آن اشاره کرد که به گفته وی بر دفاع از منافع خود و نه وابسته کردن اقدامات آسه آن براساس منافع بازیگران فرامنطقه ای متمرکز شده است.
لاوروف ادامه داد: متاسفانه این مساله به سختی باعث می شود آمریکا و متحدانشان، منافع اکثر کشورهای واقع در این منطقه را در نظر بگیرند. اما ما به بیان موضع مان ادامه خواهیم داد. در آسه آن نیز اتفاف نظری درمورد نحوه پیشبرد حوزه امنیتی در این منطقه وجود ندارد. از اینرو اگر هدف ایجاد شک و تردید در آسه آن و تلاش برای تضعیف موقعیت یکپارچه آنها باشد، در آن صوریت آمریکایی ها به هدف خود رسیده اند.
دیپلمات ارشد روس تصریح کرد: در واقع آنها اکنون ادعا می کنند که نقشی برجسته در اینجا (در منطقه آسیا – اقیانوسیه) ایفا می کنند و خط به اصطلاح دفاعی را به دریای جنوب چین تغییر می دهند.
وی افزود: مشخص نیست که آنها از چه کسی دفاع می کنند. آنها این خط دفاعی را چندین بار به مرزهای ما نزدیکتر کرده اند و اکنون در اجلاس مادرید تابستان جاری اعلام کردند که مسئولیت جهانی دارند و امنیت یورو – آتلانتیک و منطقه هند – اقیانوسیه جدایی ناپذیر است.
به گفته وی، طرف روسی به وضوح ارزیابی هایش را در اجلاس شرق آسیا مطرح کرد و رویکردهای مشابه با رویکردهای روسیه نیز از طرف پکن ارائه شد.